De Holle Aarde - de tuin van God onder de grond (God schiep daarin Adam en Eva)
DEEL 1


- 1 -
Imam Nasser Muhammad al-Yamani (De Mahdi)
__________10-04-2010

De aarde is het paradijs van God onder de grond, God heeft daarin Adam en Eva geschapen.

In de naam van God, de meest genadige, de meest barmhartige
Wie de boodschap van Jezus Christus (de zoon van Maria) ontkent, die ontkent ook de boodschap van Mohammed (de Boodschapper van God). En wie de oproep van de Mahdi ontkent, die ontkent ook de boodschap van Mohammed(de Boodschapper van God) en Jezus Christus (de zoon van Maria) en degenen die hun volgden. Jezus, de zoon van Maria, Mohammed, de Boodschapper van God en de verwachte Mahdi zijn allemaal dienaren van God, net als jij. Overdrijf niet in je religie, wees niet oneerlijk, en neem geen partners met God, anders ben je ver weg afgedwaald van God. God is getuige van wat ik zeg.

En wat betreft de intense straf die de aarde zal meemaken, die waarschuwing is voor degenen die zeiden dat God een zoon heeft. Het is nu bijna tijd voor de komst van deze planet, net zoals het altijd langs komt van het ene tijdperk naar het andere.

En zo waarschuw ik alle christenen, ik zweer bij God, de Ene, de Schepper, die de mens heeft gemaakt uit klei en de Jinies van vuur. Wat jullie de tiende planeet Nibiru noemen, is echt waar en is realiteit. Daar is geen twijfel in. Hij komt vanuit de uiteinden(de polen) naar de aarde en zal de mensheid in minderheid brengen (veel mensen zullen dit niet overleven). Zoals het altijd heeft gedaan van het ene tijdperk naar het andere. Maar deze keer zal de planeet dichterbij komen dan voorheen om de tekenen van het uur te manifesteren. En zo zal het de maan, de dag en nacht allen beinvloeden als gevolg van de magnetische kracht van de planeet van vuur.

Ik ben de verwachte Mahdi die gelooft in de Tora, de Bijbel en Koran. Ik nodig u uit om naar de Koran te kijken, omdat de Koran bewaard is van vervalsing. Zie je niet dat het één exemplaar is in de hele wereld, en dat is bewijs aan de verklaring van God Almachtig: {Het is Wij (God) die de Koran hebben gestuurd, en Wij zullen het voor altijd beschermen} De steen [ALHIJR]

Daarom vinden mensen maar één exemplar(in Het Arabisch) in de hele wereld waarin één woord niet is veranderd. Is dit niet het bewijs van authentiteit, de werkelijkheid, de realiteit, van God Almachtig:
{Het is Wij (God) die de Koran hebben gestuurd, en Wij zullen het voor altijd beschermen} De steen [ALHIJR]?
Dus hoe zou Profeet Mohammed (de Boodschapper van God) het ooit kunnen weten, of mensen wel of niets zullen veranderen in het boek van God (de Koran) als het niet was geopenbaard door de Heer der Werelden? die kennis van de Koran, God beloofde het te beschermen tegen verdraaiing en vervalsing tot de Dag des Oordeels. Er gingen meer dan duizend en vierhonderd jaar voorbij en er veranderde geen enkel woord in de Koran, en dat is een wonder van de Grote Koran. En bewijs dat Mohammed daadwerkelijk de Boodschapper van God is, en dat hij de Koran heeft ontvangen van God.
De Koran is een universele boodschap voor alle mensen en wezens(Jinies) en een encyclopedia voor alle profetische boeken zoals de Tora en Bijbel en de gezegden van Mohamed (de Hadith).
Dat gene wat in conflict is met de Koran, zij het in de Tora of Bijbel of de Hadith (Gezegde van Mohamed) weet dat dat NIET VAN GOD is. Maar een vervalsing van de duivelse mensen/wezens ter uitvoering van het bevel van de tiran, de vervloekte Satan (Koning Harut de Jinie en zijn vriend Marut de Engel).
Marut de Engel veranderede in een mens en was de Khalifa(opvolger) van God op aarde NA Adam, maar helaas volgde hij zijn hebzucht en wereldse genoten en zo volgde hij Satan.
Dus laat je je niet inspireren door Satan en zijn stam, ze kunnen je zien vanwaar je hun niet kunt ziet, omdat ze in het land zijn van de mensen waar je ouders Eva en Adam waren; De Hole Aarde (Het paradijs op aarde, en dat is anders dan het paradijs in de hemel). De Hole Aarde, is een grote basilicum onder je voeten in het binnenland van de Aarde, via een tunnel, waar er veel fruit en groenten is, druiven en granaatappel, en goede premies van paleizen van zilver met gouden deuren, het is de paradijs van God, in het binnenste kant van de Aarde. God is geen valse leugenaar, Dit is het land van Babylon niet, Het is het land van God waar God Eva en Adam heeft geschapen en waarin God erover zei in de Koran van het boek


{وَالْأَرْضَ وَضَعَهَا لِلْأَنَامِ ﴿١٠﴾ فِيهَا فَاكِهَةٌ وَالنَّخْلُ ذَاتُ الْأَكْمَامِ ﴿١١﴾ وَالْحَبُّ ذُو الْعَصْفِ وَالرَّيْحَانُ ﴿١٢﴾} صدق الله العظيم [الرحمن].
10. En Hij heeft de aarde voor Zijn schepselen gemaakt:
11. Daarop zijn vruchten en palmbomen met scheden,
12. En gebolsterd graan en geurige bloemen,
[ALRAHMAN]


Het is de paradijs van God binnen de Aarde, en dat is anders dan de paradijs van God dat in de hemel is (na de dood). Het is eerder een paradijs van
God onder de grond. Met voldoende eten voor ieder person, waar een persoon is vervuld met één korreltje druivensoorten vanwege hun grote omvang en aangename smaak, waarin prachtige wonderen zijn. Daarom zei God Almachtig:

{قَدْ نَعْلَمُ إِنَّهُ لَيَحْزُنُكَ الَّذِي يَقُولُونَ ۖ فَإِنَّهُمْ لَا يُكَذِّبُونَكَ وَلَـٰكِنَّ الظَّالِمِينَ بِآيَاتِ اللَّـهِ يَجْحَدُونَ ﴿٣٣﴾ وَلَقَدْ كُذِّبَتْ رُسُلٌ مِّن قَبْلِكَ فَصَبَرُوا عَلَىٰ مَا كُذِّبُوا وَأُوذُوا حَتَّىٰ أَتَاهُمْ نَصْرُنَا ۚ وَلَا مُبَدِّلَ لِكَلِمَاتِ اللَّـهِ ۚ وَلَقَدْ جَاءَكَ مِن نَّبَإِ الْمُرْسَلِينَ ﴿٣٤﴾ وَإِن كَانَ كَبُرَ عَلَيْكَ إِعْرَاضُهُمْ فَإِنِ اسْتَطَعْتَ أَن تَبْتَغِيَ نَفَقًا فِي الْأَرْضِ أَوْ سُلَّمًا فِي السَّمَاءِ فَتَأْتِيَهُم بِآيَةٍ ۚ وَلَوْ شَاءَ اللَّـهُ لَجَمَعَهُمْ عَلَى الْهُدَىٰ ۚ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْجَاهِلِينَ ﴿٣٥﴾ إِنَّمَا يَسْتَجِيبُ الَّذِينَ يَسْمَعُونَ ۘ وَالْمَوْتَىٰ يَبْعَثُهُمُ اللَّـهُ ثُمَّ إِلَيْهِ يُرْجَعُونَ ﴿٣٦﴾ وَقَالُوا لَوْلَا نُزِّلَ عَلَيْهِ آيَةٌ مِّن رَّبِّهِ ۚ قُلْ إِنَّ اللَّـهَ قَادِرٌ عَلَىٰ أَن يُنَزِّلَ آيَةً وَلَـٰكِنَّ أَكْثَرَهُمْ لَا يَعْلَمُونَ ﴿٣٧﴾} صدق الله العظيم [الأنعام].

34. Gewis, de boodschappers voor u werden ook verloochend en gekweld, niettemin bleven zij geduldig in datgene, waarvoor zij waren verloochend; totdat onze hulp tot hen kwam. Er is niemand die de woorden van Allah kan veranderen. En er zijn reeds tijdingen omtrent die boodschappers tot u gekomen.
35. En als hun afkeer u onverdraaglijk is, breng hun dan een teken, indien gij maak dan een tunnel in de aarde of een ladder naar de hemelen. En indien Allah wilde zou Hij hen zeker hebben verenigd via (hun)wijsheid. Behoor dus niet tot de onwetenden.
36. Alleen degenen die luisteren, kunnen aannemen. De doden zal Allah opwekken en dan zullen zij tot Hem worden teruggebracht.
37. En zij zeggen: "Waarom is er over hem geen teken van zijn Heer nedergezonden?" Zeg: "Voorzeker, Allah heeft de macht om een teken neder te zenden." Maar de meesten hunner beseffen het niet.
[AL ANAAM]


En weet je waarom God de Almachtige zei:


{En als hun afkeer u onverdraaglijk is, breng hun dan een teken, indien gij kunt, maak dan een tunnel in de aarde of een ladder naar de hemelen.}?


Waarom daagt God hun uit om dit te doen? Dit komt omdat God een paradijs in de Aarde heeft, en een paradijs in de hemel aan het einde het Heelal. Dus Adam is niet geschapen in het paradijs van de hemel (na de dood) aan het einde van het Heelal, maar als opvolger van God geschapen in het land van de mensen hier op Aarde in De Hole Aarde onder de grond. Het is het paradijs van God met rijkdom, en het schijnt van twee tegengestelde kanten(Noord Pool en Zuid Pool), en het ligt binnen de Aarde tussen het oosten en westen, omdat de zon erop schijnt vanaf de twee poorten(De Noord en Zuid Pool), omdat de aarde aan de randen open is en uitgehold(De Noord en Zuid Pool). Daarom zei God Almachtig:
En als hun afkeer u onverdraaglijk is, breng hun dan een teken, indien gij kunt, maak dan een tunnel in de aarde of een ladder naar de hemelen.}
En de zon schijnt erop vanuit de twee poorten en niet tegelijkertijd; in plaats daarvan schijnt hij erop vanuit de zuidelijke poort en de zonnestralen dringen het binnenste binnen totdat hij straalt vanaf de noordelijke poort, en weet je waarom? Dit komt omdat God haar als opmaat heeft geplaveid en groen heeft verspreid. Bevesigend in de verse, God de Almachtige zegt:


وَالْأَرْضَ فَرَشْنَاهَا فَنِعْمَ الْمَاهِدُونَ
▶▩(سورة الذاريات, Adh-Dhaariyat, Chapter #51, Verse #48)

48. En Wij hebben de aarde uitgespreid en hoe uitmuntend hebben Wij dit gedaan.
[AL DZAAREYAAT]


Als een van jullie bij de noordelijke poort staat, zal hij de zon in zijn maximale helderheid in de zuidelijke poort zien vanwege haar vlakheid, zodat de zon er niet door wordt verduisterd. Het is vlak van het zuid-oosten tot het noord-oosten, en de verste afstand op deze aarde is tussen de twee poorten, en daarom wenste die person in de Koran dat tussen hem en zijn duivel een afstand is, die evengroot is als de afstand van de Noordelijke Poort tot de Zuidelijke Poort.
En God Almachtig zei:


حَتَّىٰ إِذَا جَاءَنَا قَالَ يَا لَيْتَ بَيْنِي وَبَيْنَكَ بُعْدَ الْمَشْرِقَيْنِ فَبِئْسَ الْقَرِينُ
▶▩(سورة الزخرف, Az-Zukhruf, Chapter #43, Verse #38)
38. Wanneer zo iemand bij Ons komt, zegt hij tegen zijn (metgezel)duivel: "O, ware er tussen u en mij een afstand van de twee Westen geweest. Wat is dit een boze metgezel!"
[AL ZUKHRUF]


Dit komt omdat de zon in de Hole Aarde aan twee tegenover elkaar liggende zijden schijnt. Als ze afwezig is bij de zuidelijke poort, dan schijnt ze er tegelijkertijd op vanaf de poort die haar ontmoet(Noordelijke Poort), en de mensen die daarin wonen, God maakte de Hole Aarde niet zonder dekking, want als de Zon vanaf de zuidelijke poort werden geraakt, scheen ze op hetzelfde moment door de Hole Aarde via de tunnel en op De Noordelijke poort. Dit zijn dus grote en geweldige tekenen van God. En daarom zei God Almachtig:
35. En als hun afkeer u onverdraaglijk is, breng hun dan een teken, indien gij kunt, maak dan een opening in de aarde of een ladder naar de hemelen.

In de Koran staat dat God een tuin in de hemel heeft, en een tuin in de ondergrondse tunnel van de Aarde, met veel rijkdom, en beiden zijn ze allemaal van God alleen. Bevestigend in de zin:


لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ وَمَا بَيْنَهُمَا وَمَا تَحْتَ الثَّرَىٰ
▶▩(سورة طه, Taa-Haa, Chapter #20, Verse #6)

6. Hem behoort al hetgeen in de hemelen en op aarde is, eveneens hetgeen er tussen ligt en hetgeen zich onder de grond bevindt.
[TAHA]

Daarom zei God Almachtig:

35. En als hun afkeer u onverdraaglijk is, breng hun dan een teken, indien gij kunt, maak dan een tunnel in de aarde of een ladder naar de hemelen.
[AL ANAAM]


God is geweldig. De Hole Aarde is in een tunnel binnen de aarde. De zon schijnt er op hetzelfde moment vanaf de Noordelijke poort op, omdat het een geplaveide tunnelgrond is, dus je merkt dat het zonlicht de grond van je het land binnendringt totdat het uit de poort schijnt die je tegenkomt terwijl je deze foto recht op de echte realiteit ziet.
bevestigd in de Koran in de zin:


35. En als hun afkeer u onverdraaglijk is, breng hun dan een teken, indien gij kunt, maak dan een tunnel in de aarde of een ladder naar de hemelen.
[AL ANAAM]

Nu zie je de waarheid, wetenschappenlijk, en logisch bevestigd met de Koran.


Imam Nasser Mohammed ElYamani

اقتباس المشاركة 4943 من موضوع جَوفُ الأرضِ جنّة الله مِن تَحتِ الثَّرَى خَلقَ الله فيها أبانا آدم وأمّنا حَوّاء ..


- 1 -

الإمام المهديّ ناصر محمد اليماني
__________



جَوفُ الأرضِ جنّة الله مِن تَحتِ الثَّرَى خَلقَ الله فيها أبانا آدم وأمّنا حَوّاء ..


بِسْمِ الله الرّحمن الرّحيم ..
فمَن كذّبَ بِدَعوَة المسيح عيسى ابن مريم - صلّى الله عليه وآله وسلّم - فقد كذّبَ بدَعوةِ محمدٍ رسول الله صلّى الله عليه وآله وسلّم، ومَن كذّبَ بِدَعوَةِ المهديّ المُنتظَر فقد كذّب بدَعوةِ محمدٍ رسول الله والمسيح عيسى ابن مريم صلّى الله عليهم وعلى مَن تَبِعَهُم وجَاءَ ربَّه بقَلبٍ سَليمٍ مِنَ الشِّركِ بالله ربِّ العالَمين، وإنّما المسيح عيسى ابن مريم ومحمدٌ رسول الله والمهديّ المنتظَر جَميعُنا عَبيدٌ لله مِثلكم فلا تُبالِغُوا في دِينِكم بغَيرِ الحقّ؛ ومَن يُشرِكْ بالله فقد ضلّ ضَلَالًا بَعيدًا، والله على ما أقولُ وَكِيلٌ وشَهِيدٌ.

وأمّا البَأسُ الشّديدُ الذي أُنذِرُ مِنه الذين قالوا اتّخَذَ الله وَلدًا فقد جاءَ أمَدُه البَعيدُ واقتَربَ كوكبُ العَذابِ سقَر لوّاحةٍ للبَشر مِن عَصرٍ إلى آخَر.

ويا مَعشرَ النّصارى؛ أقسِمُ بالله الواحِد القهّار الذي خلقَ الجانّ مِن مارجٍ مِن نارٍ وخلقَ الإنسان مِن صَلصالٍ كالفخَّار الذي يُدرِكُ الأبصَارَ ولا تُدرِكُه الأبصَار؛ الذي أعَدَّ النّار للكفّار والجنّة للأبرارِ أنّ ما يُسَمّونَه الكوكب العاشِر نيبيرو أنّه حقٌّ على الواقِعِ الحقيقيّ لا شكَّ ولا ريبَ فيه شيئًا، يأتي للأرض مِن أطرَافِها فيُنقِصُها مِن البَشرِ بعد كلّ أمَدٍ بعيدٍ مِن عَصرٍ إلى آخر، ولكنّه هذه المرَّة سيَقتَرِبُ أكثَر مِن ذي قبل لكي يحدُثَ معه شَرطٌ مِن أشراطِ السّاعةِ الكُبَر فيَسبِق اللّيلُ النّهار بِسببِ مُرورِ كوكبِ النّار، فاحذَروا بأسَ الله الشَّديدِ يا معشَرَ الذين قالوا اتَّخذَ الله ولدًا!

وإنّي المهديّ المُنتظَر المُؤمِن بكتاب التّوراة وكتاب الإنجيل والقرآن العظيم، وإنّما أدعوكم إلى الاحتِكامِ إلى القرآن العظيم كونه مَحفوظٌ مِن التَّحريفِ والتَّزيِيفِ، أفلا ترَوْنَ أنّه نُسخَةٌ واحِدةٌ في العالَمين تَصديقًا لقول الله تعالى: {إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ ﴿٩﴾} صدق الله العظيم [الحجر]؟

ولذلك يَجِدُه الناس نسخةً واحِدةً في العالَمين لم تَتغيَّر فيه كلمةٌ واحدةٌ، أليسَت هذه آية التّصديقِ على الوَاقِع الحقيقيّ لقول الله تعالى: {إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ ﴿٩﴾} صدق الله العظيم؟ فما يُدري محمدًا رسولَ الله - صلّى الله عليه وآله وسلّم - أنّ البشرَ لن يُغيِّروا في كتابِ الله القرآنِ العظيمِ شيئًا لولا أنّه مُنَّزلٌ مِن ربّ العالَمين علّام الغُيوبِ الذي وعدَ بحِفظِه مِن التَّحريفِ والتَّزييفِ إلى يوم الدِّين؟ ومَرَّتْ عليه أكثرُ مِن ألفٍ وأربعمائة سنةٍ ولم تتغيَّر فيه كلمةٌ واحدةٌ، وتِلكَ مُعجِزةٌ للقرآن العظيم أنّ محمدً رسول الله - صلّى الله عليه وآله وسلّم - تَلقّاهُ مِن لَدُنِ حَكيمٍ عَليمٍ، وجعَل الله القرآن رسالةً شامِلةً للإنس والجنّ أجمعين وموسوعةَ كُتُبِ الأنبياء والمُرسَلِينَ والمَرجِع للتوراةِ والإنجيلِ والسُّنة النّبويّة، فما خالَفَ لمُحكَم القرآنِ العظيمِ في التّوراة أو في الإنجيلِ أو في السُّنة النّبويّة فاعلَموا أنّه مِن عِندِ غَيرِ الله مِن تَحريفِ وتَزييفِ الشّياطينِ مِن البَشر تنفيذًا لأمرِ الطّاغوتِ الأكبَرِ الشيطان الرّجيم (المَلَك هاروت) وكان مِن الجنّ ففسق عن أمر ربّه، وقبيله ماروت الذي كان مِن الملائكة وصارَ بشرًا سَوِيًّا وجعَلَه الله خليفةً مِن بعدِ آدم وآتاه الآيات وانسَلخَ منها واتّبعَ هَواهُ فأتبَعَهُ إليه الشيطانُ، فلا يَفتِنكم الشيطان وقبيله، فإنّهم يَرَونَكم مِن حيث لا تَرَونَهم، فهم في أرضِ الأنامِ حيث كان أبَوَاكُم حواء وآدم؛ فيها فاكهةٌ والنّخلُ ذاتُ الأكمامِ والحبّ ذو العَصفِ والرَّيحانِ مِن تحتِ أقدامِكم باطِن أرضِكم في نَفَقِ الأرض، فيها آياتٌ بيّناتٌ وجنّاتٌ ورَيحانٌ وأعنابٌ ورُمانٌ، فيها خَيراتٌ حِسانٌ قُصورُها مِن الفِضَّة وأبواب قُصورِها مِن الذّهب، وهي جنّةٌ لله باطِن أرضِكم وربّها الله وليس المسيح الكذاب، وهي أرضُ بابل في الكتاب ولا تحيطون بها عِلمًا، وهي أرض الأنام التي خلق الله فيها حوّاءَ وآدمَ؛ التي قال الله عنها في مُحكَم الكتاب: {وَالْأَرْضَ وَضَعَهَا لِلْأَنَامِ ﴿١٠﴾ فِيهَا فَاكِهَةٌ وَالنَّخْلُ ذَاتُ الْأَكْمَامِ ﴿١١﴾ وَالْحَبُّ ذُو الْعَصْفِ وَالرَّيْحَانُ ﴿١٢﴾} صدق الله العظيم [الرحمن].

وهي جنّةٌ لله، وليست جنّة الله التي في السماء؛ بل جنّةٌ لله مِن تحتِ الثّرى، تُشبِعُ الإنسانَ حبَّةٌ واحِدةٌ مِن عناقِيدِ أعنابِها لكِبَرِ حَجمِها وطِيبِ مَذاقِها، فيها آياتٌ عَجَبًا، ولذلك قال الله تعالى لنبيّه صلّى الله عليه وآله وسلّم: {قَدْ نَعْلَمُ إِنَّهُ لَيَحْزُنُكَ الَّذِي يَقُولُونَ ۖ فَإِنَّهُمْ لَا يُكَذِّبُونَكَ وَلَـٰكِنَّ الظَّالِمِينَ بِآيَاتِ اللَّـهِ يَجْحَدُونَ ﴿٣٣﴾ وَلَقَدْ كُذِّبَتْ رُسُلٌ مِّن قَبْلِكَ فَصَبَرُوا عَلَىٰ مَا كُذِّبُوا وَأُوذُوا حَتَّىٰ أَتَاهُمْ نَصْرُنَا ۚ وَلَا مُبَدِّلَ لِكَلِمَاتِ اللَّـهِ ۚ وَلَقَدْ جَاءَكَ مِن نَّبَإِ الْمُرْسَلِينَ ﴿٣٤﴾ وَإِن كَانَ كَبُرَ عَلَيْكَ إِعْرَاضُهُمْ فَإِنِ اسْتَطَعْتَ أَن تَبْتَغِيَ نَفَقًا فِي الْأَرْضِ أَوْ سُلَّمًا فِي السَّمَاءِ فَتَأْتِيَهُم بِآيَةٍ ۚ وَلَوْ شَاءَ اللَّـهُ لَجَمَعَهُمْ عَلَى الْهُدَىٰ ۚ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْجَاهِلِينَ ﴿٣٥﴾ إِنَّمَا يَسْتَجِيبُ الَّذِينَ يَسْمَعُونَ ۘ وَالْمَوْتَىٰ يَبْعَثُهُمُ اللَّـهُ ثُمَّ إِلَيْهِ يُرْجَعُونَ ﴿٣٦﴾ وَقَالُوا لَوْلَا نُزِّلَ عَلَيْهِ آيَةٌ مِّن رَّبِّهِ ۚ قُلْ إِنَّ اللَّـهَ قَادِرٌ عَلَىٰ أَن يُنَزِّلَ آيَةً وَلَـٰكِنَّ أَكْثَرَهُمْ لَا يَعْلَمُونَ ﴿٣٧﴾} صدق الله العظيم [الأنعام].

وهل تعلمونَ لماذا قال الله تعالى: {وَإِن كَانَ كَبُرَ عَلَيْكَ إِعْرَاضُهُمْ فَإِنِ اسْتَطَعْتَ أَن تَبْتَغِيَ نَفَقًا فِي الْأَرْضِ أَوْ سُلَّمًا فِي السَّمَاءِ فَتَأْتِيَهُم بِآيَةٍ} صدق الله العظيم؟ وذلك لأنّ لِله جنّةً في الأرض وجنّةً في السّماء عند سِدرةِ المُنتَهى، ولم يَجعَل الله خليفتَه آدم خليفةً عليه الصّلاة والسّلام في جنّة المأوَى عند سِدرة المُنتَهى؛ بل خليفة الله في أرض الأنام وهي جنّةٌ لله مِن تحتِ الثّرى، ولها مَشرِقَينِ مِن جِهَتَينِ مُتَقابِلتَينِ، وأبعَدُ مسافةٍ في الأرضِ هي بَينَ المَشرِقَين وذلك لأنّ الشمس تُشرِقُ عليها مِن البوّابتين وذلك لأنّ الأرض مَفتوحَةٌ مِن الأطرافِ ومُجَوّفَةٌ. ولذلك قال الله تعالى: {وَإِن كَانَ كَبُرَ عَلَيْكَ إِعْرَاضُهُمْ فَإِنِ اسْتَطَعْتَ أَن تَبْتَغِيَ نَفَقًا فِي الْأَرْضِ} صدق الله العظيم، وذلك لكي يأتِيهم بآياتٍ منها؛ مِن أعنابِها ونَخلِها ورُمّانِها فيَرَونَها آياتٍ عجبًا لم يَرَوها قطُّ في حياتِهم.

والشمس تُشرِقُ عليها مِن البوّابتَينِ وليس في آنٍ واحدٍ؛ بل تُشرِقُ عليها مِن البوّابة الجنوبيّة فتَختَرِق أشِعّة الشمسِ باطِنها حتى تَنفُذَ أشِعّتها مِن البوّابة الشّماليّة، فهل تَدرونَ لماذا؟ وذلك لأنّ الله مهّدها تمهيدًا وفَرَشَها بالخُضرَةِ. تصديقًا لقول الله تعالى: {وَالْأَرْضَ فَرَشْنَاهَا فَنِعْمَ الْمَاهِدُونَ ﴿٤٨﴾} صدق الله العظيم [الذاريات].

فإذا وقَفَ أحدكم في البوّابة الشّماليّة فسوفَ يَرى الشمس في مَشرِقِها الأقصى بالبوّابة الجنوبيّة نظرًا لاستِوَائِها فلا يَحجُبُ الشمسَ عنه عِوَجٌ فيها ولا أمْتٌ، فهي مُستوِيةٌ مِن المَشرِقِ الجنوبيّ إلى المَشرِقِ الشّماليّ، وأبعد مسافةٍ في هذه الأرض هي بين البوّابتين، ولذلك تمنَّى الإنسان أنّ بينَهُ وبين قَرينِه الشيطان بُعْدَ المَشرِقَين. وقال الله تعالى: {حَتَّىٰ إِذَا جَاءَنَا قَالَ يَا لَيْتَ بَيْنِي وَبَيْنَكَ بُعْدَ الْمَشْرِقَيْنِ فَبِئْسَ الْقَرِينُ ﴿٣٨﴾} صدق الله العظيم [الزخرف].

وذلك لأنّ الشّمس تُشرِقُ على أرضِ الأنام مِن جِهَتينِ مُتَقابِلتَينِ فإذا غابَت عنها عن البوّابة الجنوبيّة فإنّها تُشرِقُ عليها في نفسِ اللّحظة مِن البوّابة التي تُقابِلها، والقوم الذين فيها لم يَجعَل الله لهم مِن دُونِها سِترًا لأنّها إذا غَرُبَت عليهم مِن البوّابة الجنوبيّة أشرَقَت عليهم في نفس اللّحظة مِن البوّابة التي تُقابِلُها في النَّفَقِ الأرضيّ، ألا وإنّ الأرض ذات نفقٍ عظيمٍ فيها مِن آياتِ الله عجَبًا. تصديقًا لقول الله تعالى: {وَإِن كَانَ كَبُرَ عَلَيْكَ إِعْرَاضُهُمْ فَإِنِ اسْتَطَعْتَ أَن تَبْتَغِيَ نَفَقًا فِي الْأَرْضِ أَوْ سُلَّمًا فِي السَّمَاءِ فَتَأْتِيَهُم بِآيَةٍ} صدق الله العظيم [الأنعام:35].

ولم يُكلِّم الله رسوله إلا بالحقّ أنّ لله جنّةً في السّماء وجنةً في النّفق الأرضيّ مِن تحتِ الثَّرى وجميعُهنّ لله وحدَه. تصديقًا لقول الله تعالى: {لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ وَمَا بَيْنَهُمَا وَمَا تَحْتَ الثَّرَىٰ ﴿٦﴾} صدق الله العظيم [طه].

ولذلك قال الله تعالى: {وَإِن كَانَ كَبُرَ عَلَيْكَ إِعْرَاضُهُمْ فَإِنِ اسْتَطَعْتَ أَن تَبْتَغِيَ نَفَقًا فِي الْأَرْضِ} صدق الله العظيم، وذلك لأنّ أرضَكم ذات تَجويفٍ نَفَقِيٍّ يَختَرِقُ الأرضَ؛ مُمتَدٌ في باطِنها ونافِذٌ إلى أطرافِها شَمالًا وجنوبًا، وتُشرِقُ الشمسُ عليها مِن البوّابةِ الجنوبيّة فتَغرُب عن البوّابةِ الجنوبيّة ومِن ثمّ تُشرِقُ عليها في نفسِ اللّحظة مِن البوّابة الشّماليّة، وبما أنها أرضٌ نفَقِيّةٌ مُمَهَّدَةٌ مُستَوِيَةٌ ولذلك تجِدونَ أشِعّة الشمسِ تَختَرِقُ باطِنَ أرضِكم حتى تَنفذَ مِن البوّابة التي تُقابِلها كما تُشاهِدونَ هذه الصّورة الحقّ على الواقِع الحقيقيّ. تصديقًا لقول الله تعالى: {وَإِن كَانَ كَبُرَ عَلَيْكَ إِعْرَاضُهُمْ فَإِنِ اسْتَطَعْتَ أَن تَبْتَغِيَ نَفَقًا فِي الْأَرْضِ} صدق الله العظيم.

كما تَرَوْنَ الحقّ بالعِلمِ والمَنطِقِ على الوَاقِع الحقيقيّ تصديقًا لآياتِ الكتابِ ذِكرى لأولي الألباب:



أخوكم الإمام المهديّ؛ ناصر محمد اليماني.
________________